Начало Moto News Давиде Бривио напуска Ямаха

Давиде Бривио напуска Ямаха

28
0
Давиде Бривио

Заводският отбор на Ямаха в MotoGP обяви днес, че мениджърът на екипа на Валентино Роси – Давиде Бривио, напуска тима след  края на състезателния уикенд във Валенсия, който ще отбележи и финала на тазгодишния сезон.

Бривио прекара в Ямаха почти две десетилетия, като бе част както от МоtoGP отбора на японците, така и от техния тим в Супербайк.

Мястото му на тим-мениджър в Ямаха пък ще бъде заето от Масимо „Майо“ Мерегали.

„Ямаха иска да изрази огромните си благодарности и оценка за дългото си сътрудничество с Давиде Бривио и особено за неговата всеотдайност  в особено успешната връзка с Валентино Роси през последните 7 години. Пожелаваме на Давиде всичко най-хубаво в бъдеще

В същото време  искаме да информираме  и за  назначението на Масимо „Майо“ Mерегали, който ще се присъедини към заводския отбор на Ямаха в MotoGP в ролята на отборен директор.

Майо се присъединява към MotoGP тима, правейки следващата крачка в своята успешна кариера на тим-мениджър в Ямаха, започнала от италианският Суперспорт шампионат и продължила през спечелилият титлата тим на Ямаха в световния Супербайк Шампионат“, се казва в официалното изявление на Ямаха.

Мерегали влиза в новата си роля още в понеделник, 8-ми ноември.