Начало Formula E News Денис подписа многогодишен договор с Андрети

Денис подписа многогодишен договор с Андрети

235
0
Джейк Денис
Джейк Денис, снимка Формула Е

Джейк Денис подписа многогодишен договор с Андрети. Действащият световен шампион във Формула Е се обвърза дългосрочно с американския отбор за поне още два сезона. По този начин Денис гарантира бъдещето и ангажимента си в изцяло електрическия шампионат.

Денис дебютира във Формула Е през сезон 2020-21 с тима на БМВ Андрети. 28-годишният състезател спечели два старта в новобранската си кампания и финишира трети в крайното класиране

Британецът остана част от Андрети и след оттеглянето на БМВ в края на 2021 г. През втората си кампания той записа още един успех и общо четири подиума. Този път Денис остана малко назад в генералното класиране, но отново показа добра скорост зад волана на болид от Формула Е.

Денис спечели световната титла през сезон 2022-23. Това бе и първият сезон, в който се използва новото поколение автомобили Gen3. Британецът спечели откриващия старт в Мексико, както и втория по улиците на Рим. Освен това той добави още 8 подиума. Именно това постоянство му помогна да спечели първенството в домашната му еПри на Лондон.

Вчера Денис удължи споразумението си с Андрети. Британският състезател ще бъде в редиците на американския отбор за поне още два сезона.

„Започнах пътешествието си във Формула Е с Андрети. Затова съм развълнуван да продължа да работя с отбора, който подкрепи кариерата ми в тези серии“, сподели Денис.

„Изпитвам огромно уважение към този отбор. За мен ще бъде чест да продължа да работя като пилот за  Андрети Глобал“, продължи британецът. „Ерата Gen3 е вълнуващ момент за нас и заради връзката с Порше. Те доставиха задвижващия агрегат, с който спечелих титлата през миналия сезон.“

„Супер мотивиран съм за следващата година. Сигурен съм, че с отдадеността, екипната работа и инвестициите, които видях през последните три години в отбора, ще можем да се борим за повече победи и успехи в бъдеще“, добави действащият световен шампион във Формула Е.

Наскоро Денис се включи в първата свободна за Гран при на Абу Даби с болид на Ред Бул. Британецът е развоен и тестов пилот на австрийския тим от 2018 г. насам. Преди това той проведе няколко тестови сесии в Испания и Унгария зад волана на RB14.

„Джейк изигра ключова роля за скорошния успех на нашия отбор във Формула Е. Осигуряването на ангажимента му подчертава общата ни визия за постоянна борба за победи и шампионати. Уверени, че това удължаване ще засили още повече позициите ни на световната сцена. Очакваме с нетърпение да счупим още рекорди и да постигнем нови върхове заедно през следващите сезони“, каза Майкъл Андрети.