Начало Избрани Ди Монтедземоло няма инвестиции в Астън Мартин

Ди Монтедземоло няма инвестиции в Астън Мартин

599
0
Лука ди Монтедземоло

Лука ди Монтедземоло няма инвестиции в Астън Мартин. Това твърдят източници на racingnews365.com. Според нидерландския сайт, бившият президент на Ферари не е свързан по никакъв начин с британския производител на луксозни автомобили.

В края на миналата седмица различни британски таблоиди разпространиха интересна информация. Според тях, Ди Монтедземоло е инвестирал $4 млн. в Астън Мартин Лагонда, тъй като вярва в нейния успех

Знае се, че компанията се ръководи от Лорънс Строл. През януари 2020-та, канадският милиардер сформира консорциум от инвеститори, които спасиха Астън Мартин Лагонда от дългогодишните  затруднения. Това е ход, който доведе и до ребрандирането на неговия отбор в F1. Строл дори каза, че би искал да бъде посветен в рицарство заради факта, че е спасил от фалит легендарната британска марка.

Монтедземоло и Строл са работили заедно и преди. Двамата се познават от периода, когато марката „Tommy Hilfiger“ беше спонсор на Ферари. Не е тайна, че канадецът е бил един от основните инвеститори в марката дрехи.

Предполагаше се, че Ди Монтедземоло вярва в светлите перспективи на Астън Мартин. Въпреки това британската компания в момента продължава да трупа загуби до $1.5 млн. Това е въпреки усилията на Строл да обърне течението, особено чрез възможността за увеличаване на продажбите на спортни автомобили чрез атрактивни отстъпки. В допълнение, Строл продаде дял от Астън Мартин на стойност 117 млн. паунда на китайската компания Geely по-рано тази година.


Днес се появи нова информация от италиански медии. Според нея, Ди Монтедземоло не е миноритарен акционер в Астън Мартин. Италианецът работеше във Ферари повече от 40 години. Той беше президент на Скудерията от 1991 до 2014 г. През този период марката записа най-големите си успехи в F1 с Михаел Шумахер и Кими Райконен. 75-годишният бизнесмен реши да напусне Ферари след провала в F1 през сезон 2014 г.

В същото време отборът на Астън Мартин в F1 се намира във възход. Британците направиха огромна крачка напред от началото на сезона. Това се дължи заради привличането на редица специалист от други отбори, както и идването на Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион спечели 6 подиума в първите 8 старта. Алонсо дори заяви, че иска да спечели титлата с Астън Мартин. В екипа работи и бившият шеф на Ферари Марко Матиачи. Италианецът е един от ключовите хора търговския отдел на Астън Мартин Лагонда.