Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали: Ферари F60 няма как да еволюира

Доменикали: Ферари F60 няма как да еволюира

46
0

Стефано Доменикали изрази увереност в плановете на Ферари за 2010 година въпреки неприятния завършек на сезона, белязан от четвърто място при конструкторите.

Отличен пример за онагледяване слабото темпо на отбора бе целият уикенд в Абу Даби, след като Кими Райконен не успя дори да влезе в челната десетка в квалификацията. В крайна сметка финландецът завърши 12-ти в надпреварата. Представянето на Джанкарло Фисикела бе още по-слабо.

Доменикали коментира, че кризата по отношение на F60 е била най-добре изразена в решението да се изостави развитието му още преди няколко месеца. В защита на този ход италианецът каза: „Ние имаме кола, създадена на една база, която не би могла да бъде конкурентна следващата година.

Поради тази причина ние взехме решението да спрем с еволюцията. Както с всичко, така и тук времето ще покаже дали сме били прави“ – допълва Доменикали.

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло, който също присъстваше на последното състезание за сезона, мрачно отбеляза: „Не съжалявам, че този сезон приключи.“