Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доменикали приветства изключителния резултат в Сингапур

Доменикали приветства изключителния резултат в Сингапур

55
0
Стефано Доменикали,Ферари,Фернандо Алонсо

Втора поредна победа празнува отборът на Ферари в Сингапур, след като преди две седмици спечели и домашния си старта на Монца. Всички в Скудерията бяха щастливи от постигнатото от Фернандо Алонсо, който удържа натиска на Себастиан Фетел (Ред Бул).

– Това е изключителен резултат, дължащ се на невероятното представяне на Фернандо, който още веднъж доказа какъв пилот е като качества за каране и умствена издръжливост. Първата и най-важна тухла в тази стена бе поставена със спечелването на полпозишъна: ако не бе стартирал от първа позиция, вероятно щеше да е невъзможно да изпревари Ред Бул, тъй като те бяха много силни, особено във втората част на състезанието – коментира шефът на тима Стефано Доменикали след надпреварата.

Квалификацията бе ключът, но в негативен аспект, и за състезанието на Фелипе Маса, призна той.

– Резултатът му определено не отразява потенциала – и неговия, и на автомобила. Но от последен на стартовата решетка щеше да е трудно да се справи по-добре на писта, където изпреварването е толкова трудно – допълни Доменикали и продължи: – Отборът пък бе на нивото на пилота и се справи перфектно във всички моменти, така че победата се дължи на всички в Маранело. Искам да благодаря и на всичките ни партньори и спонсори, каква е традицията. Не съм човек, който се чувства победен в трудните мигове, но съм доволен, когато имаме толкова щастливи като този. И въпреки двете поредни победи на толкова различни писти, все още изоставаме в шампионата и трябва да продължим да работим по този начин и ако е възможно, да умножим усилията си, за да се борим до края – заключи шефът на Ферари.