Начало Автомобилни новини Допълнителни смени и нови назначения в Opel

Допълнителни смени и нови назначения в Opel

40
0

• Търсят се инженери за новата моделна офанзива и програмите за алтернативни начини на придвижване

• Въвеждат се допълнителни производствени смени с цел посрещане на високото търсене на моделите Insignia и Astra

Opel/Vauxhall ще назначи 250 инженери в своя Международен технически развоен център в Рюселсхайм, които трябва да се включат в допълнителната работа, възникнала във връзка с амбициозната продуктова офанзива на марката. Компанията обяви, че ще инвестира 11 милярда евро, за да обнови 80 процента от моделната си гама до 2014 година. Един от проектите за това е въвеждането на нови автомобилни концепции, като електрическата Ampera, която ще бъде на пазара през следващата година.

Допълнително към това новите модели на Opel/Vauxhall Insignia и Astra продължават да са обект на високо търсене. Заводът в Рюселсхайм, където вече са произведени над 200,000 автомобила Insignia, планира да въведе пет допълнителни смени през месеците май и юни.

Opel/Vauxhall вече получиха 120,000 поръчки за новата Astra хечбек с пет врати, която направи пазарната си премиера през декември 2009 година в Германия, а през следващия месец и в останалите европейски страни. За да посрещне голямото търсене, заводът в Гливице, Полша ще въведе допълнителни 17 смени за производството на модела през юни.

През юни Opel/Vauxhall ще започне да лансира новия си компактен еднообемен модел Meriva, който ще бъде последван по-късно тази година от комби версията на новата Astra – Sports Tourer.