Начало Мото Довициозо напуска Дукати след края на сезона

Довициозо напуска Дукати след края на сезона

569
0
Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул
Андреа Довициозо няма да бъде част от екипа на Дукати през следващия сезон. Това oбяви неговия мениджър Симоне Батистела.

Довициозо се присъедини към Дукати през сезон 2013 и бе в основата на завръщането на тима в челото. Той записа 13 успеха в периода от 2016 до момента и бе вицешампион последните три сезона.

В началото на сезон 2020 оставането на Дови в тима изглеждаше сигурно. Поради пандемията от коронавирус, преговорите между двете страни бяха замразени.

Шефът на отбора от Болоня Давиде Тардоци обяви, че бъдещето на Довициозо ще бъде решено след двете надпревари в Австрия. Въпреки това, след среща между Батистела и Дукати тази сутрин бе обявено решението на Дови да не поднови своя договор с тима за сезон 2021.

„Днес уведомихте Дукати, че Андреа Довициозо няма да кара за тях през следващия сезон. В момента той иска да се съсредоточи върху шампионата и предстоящите състезания“, сподели Батистела.

Мениджърът на пилота също заяви, че реални разговори за нов договор така и не е имало.

„Не е имало никакво предложение за следващия сезон. Андреа иска да се състезава ако получи такова“, добави мениджъра.

Раздялата между Дови и Дукати коментира световния шампион с италианската марка Кейси Стоунър.

„Според мен тима на Дукати допускат грешка с решението си. Трябва да разберат, че състезателят е този, който носи резултатите, не въздушния тунел. Пилотите трябва да бъдат изслушвани.“, сподели Стоунър.

 

 

ИЗТОЧНИКmotorsport.com