Начало Автомобилни новини DS 7 Vauban – Комфортна защита

DS 7 Vauban – Комфортна защита

1328
0
DS 7 Vauban

DS 7 Vauban е дискретен брониран plug-in хибриден модел, който запазва аналогични с тези на DS 7 e-Tense 4×4 300 динамични характеристики. За тази специална версия не се изисква професионално свидетелство за правоуправление.

Създаден на основата на серийния DS 7 e-Tense 4×4 300, бронираният модел DS 7 Vauban е с обща дължина 4,59 метра. Пътническото пространство е защитено с арамидни облицовки – клас леки. Използвани са изключително устойчиви на механични въздействия и топлина материали, високоякостни полимерни влакна HPPE (High Performance Polyethylene), панели от закалена стомана и бронирано остъкляване, гарантиращи балистичен клас на защита VPAM 4 (при нападение с ръчни огнестрелни оръжия). Трансформацията цели постигане на максимална безопасност при запазване на първокласния комфорт. Разликите в поведението на пътя при бронирания модел са минимални, тъй като собственото му тегло е увеличено само със 164 килограма в сравнение със стандартния DS 7 E-Tense 4×4 300.

Спирачният път на DS 7 Vauban е като на DS 7 е-Tense 4×4 300, а ускоряването от 0 до 100 км/ч отнема само с две десети повече – 6,1 вместо 5,9 сек. Поведението на пътя също запазва своите характеристики благодарение на адаптивната система с видеосканиране на пътната настилка DS Active Scan Suspension. Запазен е отличният за премиум SUV сегмента диаметър на завиване от 10,45 м.

Техническите решения, вложени при проектирането на DS 7 Vauban, го превръщат в интересно и рядко предложение. Според производителя моделът „отдава дължимото на френското изкуство на пътуването“. В допълнение към сравнимото с това на стандартния DS 7 пътно поведение, Vauban може да се управлява и с обикновена шофьорска книжка. Повечето конкурентни модели изискват специално обучение на водачите и професионално свидетелство за управление на товарен автомобил.

DS 7 Vauban предлага динамиката и комфорта на серийния вариант

Вътрешното пространство е подложено на трансформации под контрола на майсторите на марката. Те следят за   прецизността на изпълнението и влагането на качествени материали. На практика интериорът на бронираната версия DS 7 Vauban се различава по релефните емблеми Vauban и добавените специални контролни прибори. Наред с включената в брошурата гама от специално оборудване по желание на клиента се предлагат пакети с възможности и удобства. Те служат както за защита (автоматична пожарогасителна система, специална вентилация със затворен кръг на циркулация, предупредителна сирена, разговорно устройство тип интерком и т.н.), така и за повишаване на комфорта на борда (допълнителни USB гнезда, лампи за четене и т.н.) и персонализация на автомобила (допълнителни цветове на външното лаково покритие, материи и тапицерии в интериора, декоративни бродерии, стойки за знаменца и др.).

В резултат на новото сътрудничество между WELP Group и DS Automobiles, DS 7 Vauban се произвежда изцяло във Франция. Ограничената серия се сглобява първоначално в завода в Мюлуз. След това автомобилите се преустройват от специалистите на WELP France в част от бившите производствени съоръжения на Stellantis в Еримонкур.

Название, свързано с крепости

Специалният модел DS 7 Vauban дължи името си на верига от крепости и укрепления, изградена в края на XVII в. Укрепленията Вобан са общо дванайсет, разположени са в десет различни департамента на Франция и днес са част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Прочутият маркиз Себастиен Льо Престър дьо Вобан надзирава изграждането на над сто крепости и фортификационни съоръжения. Те са части от градски укрепления, самостоятелни или комплексни вериги на територията на Франция и цяла Европа. Няколко цитадели и крепости в Азия и Африка също възприемат създадените от Вобан концепции и системи за укрепена защита.

Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на DS Automobiles: Моделът със специална защита DS 7 Vauban е плод на сътрудничеството ни с WELP – един от най-големите специалисти в света в областта на трансформацията и производството на бронирани автомобили. DS 7 Vauban е предназначен за взискателните клиенти на марката. Те търсят типичните за DS Automobiles изисканост и комфорт в съчетание с доказано ефективни решения за защита при евентуални атаки. Горди сме, че можем да предложим подобен продукт в нашата гама.