Начало Автомобилни новини DS Automobiles модернизира DS 4

DS Automobiles модернизира DS 4

Актуализациите на DS 4 обхващат редица нови елементи в интериора и външния дизайн. Гамата се обогатява с нов вариант с хибридна система за задвижване и още две нива на оборудване – PALLAS и ÉTOILE.

С новите нива PALLAS и ÉTOILE марката се стреми да улесни клиентите при избор и покупка на автомобил. Първият представител на DS който ги получава, е елегантният и практичен DS 4. По-късно през годината към него ще се присъединят и моделите DS 3 и DS 7. Съществуващите до момента нива на оборудване за DS 4 (Performance Line, Rivoli и Opera) ще бъдат изцяло заменени. Палитрата от цветове ще бъде допълнена с елегантния лилавосив цвят Night Flight.

PALLAS като базово ниво

PALLAS влиза в ролята на нова базова версия на DS 4. Названието е емблематично за марката. Първоначално то се използва за най-луксозното ниво на изпълнение на Citroën през 60-те години на миналия век. Сега PALLAS включва тапицерии на седалките DS Canvas с текстилни вложки и вътрешни облицовки с ефектен десен. Към серийното оборудване на версиите PALLAS принадлежат панел за безжично зареждане на смартфони, функция за автоматично разпознаване на пътни знаци Automatic Emergency Traffic Sign Recognition, адаптивен круиз контрол с функция Stop and Go за движение в натоварен трафик, гласово разпознаване на естествени фрази, Bluetooth свързаност и безжични софтуерни актуализации ОТА (over-the-air), както и възможност за безжично свързване на смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto. Стилният външен дизайн на DS 4 е подчертан от предни и задни светлини с изцяло LED елементи.

ÉTOILE – звездата на Париж

Нивото ÉTOILE носи името на парижкия площад Шарл дьо Гол, известен преди това като площад Етоал. Названието ÉTOILE се използва и за най-високото отличие на танцьорите в йерархията на балета на парижката Национална опера.

Нивото на оборудване ÉTOILE идва да замени досегашното Rivoli и предлага редица допълнителни функции в сравнение с версията PALLAS. Тапицериите и облицовките в интериора използват елегантна алкантара, настройките на предните седалки са електрически, а инфо-развлекателната система е допълнена с модерния DS extended head-up display. Освен това оборудването на ÉTOILE включва матрични предни LED светлини DS Matrix LED Vision и стилни мигачи с преливащ ефект. Пакетът функции за следене на приближаващите отзад и отстрани участници в движението също е част от серийната екипировка на версиите ÉTOILE. Тапицериите от фина естествена кожа напа предлагат удобства и комфорт наред с отоплението на волана и  предните седалки.

Нова хибридна система

Актуализацията предвижда и разширяване на гамата от задвижващи агрегати с новата хибридна система HYBRID 136. Максималната мощност на хибридното задвижване е 136 к.с., максималният въртящ момент възлиза на 230 Нм. В новата шестстепенна трансмисия с два съединителя е интегриран електромотор с мощност 15,6 кВт. Акумулаторната батерия на системата е разположена под седалките; така пътническото пространство и вместимостта на багажника остават непроменени. Функцията за рекуперация на излишната енергия при намаляване на скоростта се използва за ефективно зареждане на батерията.

Новата хибридна версия HYBRID 136 на DS 4 отделя с до 21 г/км по-малко въглероден диоксид в сравнение с версията PureTech 130. Разходът на гориво намалява с 0,9 л/100 км (предварителни стойности на комбинирания разход съгласно изискванията на WLTP).