Начало Автомобилни новини DS Automobiles с колекция в чест на Антоан дьо Сент-Екзюпери

DS Automobiles с колекция в чест на Антоан дьо Сент-Екзюпери

1759
0
DS 4 Антоан дьо Сент-Екзюпери
DS 4 Antoine de Saint-Exupéry

Френската марка отбелязва годишнината от гибелта на Антоан дьо Сент-Екзюпери с три модела, вдъхновени от негови творби

По традиция тематичните колекции на DS Automobiles имат отношение към света на висшата мода. Колекцията 2024 обаче е блестяща проява на почит към един невероятен човек, едновременно поет и пътешественик, автор и герой – Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Творбите на Сент-Екзюпери са непресъхващ извор на вдъхновение за цели поколения. Те са вдъхновили и оформлението на трите нови модела в колекцията, чиито черти са свързани с четири от великите произведения на Антоан дьо Сент Екзюпери – „Малкият принц“, „Южна поща“, „Цитадела“ и „Нощен полет“.

Колекцията „Antoine de Saint-Exupéry” – три вдъхновяващи модела

Колекцията „Antoine de Saint-Exupéry” обхваща моделите DS 3, DS 4 и DS 7. Тя ги обединява посредством изключителен по рода си, емблематичен стил, неразривно свързан с историята на пътешественика. С нея марката отдава своята почит към гения по случай 80-годишнината от неговата гибел.

Всички модели се отличават с новия специален цвят „Нощен полет“ – специално разработено перлено лаково покритие, чиито пигменти създават фини златисти отблясъци, напомнящи звездното небе на разсъмване.

Атмосферата в интериора възражда стила на авиаторите от първата половина на XX век с акценти като тапицериите от издръжлива естествена кожа в топъл нюанс Criollo Brown Nappa и демонстрира уменията  на DS Automobiles за използване на красиви материали. Фината кожа е съчетана с изцяло нова техника за бродиране върху облицовката на арматурното табло. Тя напомня за кондензационните следи от полета на самолетите в небесната синева.

Обликът на ексклузивната колекция „Antoine de Saint Exupéry” се допълва и от емблемите във външността и интериора, както и от табелките на праговете на вратите с цитати и рисунки от произведенията на Антоан дьо Сент-Екзюпери и неговия подпис, придружен от скициран силует, наподобяващ самолетен фюзелаж. Графичното изображение на пропелера в средата напомня за звезда, която може да служи като пътеводна за авиаторите и изобщо за всички хора, поели по свой път.

„Връщайки спомените си към Антоан дьо Сент-Екзюпери, ние неминуемо се сещаме за „Малкият принц“. И във всеки от нас изниква представата за звезда. Почерпихме вдъхновение именно от нея и я включихме като графично изображение в декорациите и върху вътрешните и външните емблеми. Едновременно с това екипът работи и върху подходящата интерпретация и адаптация на рисунките на Антоан дьо Сент-Екзюпери.“
Тиери Метроз, главен дизайнер на DS Automobiles

В чест на премиерата на новата колекция първите осемдесет клиенти в Европа ще получат сертификат с името на звезда.