Начало Автомобилни новини DS Automobiles с почит към автора на „Малкият принц“

DS Automobiles с почит към автора на „Малкият принц“

11
0
DS Automobiles на Софийския автосалон

На Софийския автосалон марката DS Automobiles представя ексклузивната колекция Antoine de Saint-Exupéry с моделите DS 4 и DS 7. Нови са и нивата на оборудване PALLAS и ÉTOILE

Вдъхновение за новата колекция на DS Automobiles са произведенията и пътешествията на френския писател и авиатор. Представителите ѝ са с разнообразни задвижвания – 100% електрическо, хибридно, plug-in хибридно, бензиново и дизелово. За вниманието на публиката се съревновава и новата версия Hybrid на DS 4. Тя постига не само по-ниски емисии на въглероден диоксид, но и до с 20% по-малък разход на гориво. Ангажиментът към електрическата мобилност е представен от DS 3 E-Tense.

DS 3 и DS 4 вече се предлагат с ново електрифицирано задвижване. Хибридната система осигурява комфорт и гъвкавост за потребителите със своята зареждаща се в движение акумулаторна батерия.  Версиите HYBRID предлагат по-ниски нива на емисиите на CO2 и намаляване на разхода на гориво. В сравнение с вариантите, използващи двигателя PureTech 130 Automatic, той е по-нисък с почти 20% (според WLTP). В градски условия системата позволява движение с електрическа тяга през повече от 50% от времето и до 40% по-нисък разход. Поръчките на DS 3 HYBRID (на цени от 69 510 лв.) и DS 4 HYBRID (на цени от 72 445 лв.) вече са започнали.

Колекция Antoine de Saint-Exupéry

Името на световния хуманист, удивителен разказвач, авиатор, учен и художник Антоан дьо Сент-Екзюпери оживява в нова колекция на DS Automobiles. Така френската марка отдава своята почит към гения по случай 80-годишнината от неговата трагична гибел.

Колекцията Antoine de Saint-Exupéry включва три модела на марката – DS 3, DS 4 и DS 7. Те се предлагат с различни варианти на задвижване – 100% електрически, plug-in хибридни, хибридни, бензинови и дизелови. Изпълненията са вдъхновени от пътешествията и завладяващите истории на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Всеки от моделите отразява усилията на DS Design Studio Paris да потърси и открие подходящи препратки към произведенията на автора:

DS 3 Antoine de Saint-Exupéry – “За тези, които пътуват, звездите са водачи”, „Малкият принц”,
DS 4 Antoine de Saint-Exupéry – “Но звездите отмерват за нас истинските разстояния”, „Южна поща”,
DS 7 Antoine de Saint-Exupéry – “Това е пътят на диалога между звездите и нас”, „Мъдростта на пясъците”

Нива на оборудване PALLAS и ÉTOILE

DS Automobiles дава на своите нови нива на изпълнение имената PALLAS и ÉTOILE, символизиращи съвършенство. Названието „Palace” („дворец”, „палат”), отличава най-луксозните петзвездни хотели, а в миналото – най-луксозното ниво на изпълнение на Citroën. Сега PALLAS бележи своето голямо завръщане в гамата на DS Automobiles като запазва първоначалната си цел. Изпълнението предлага богато оборудване, адаптирано перфектно към изискванията на всеки от потребителите в пазарните сегменти на различните модели.

На върха на гамата е друго прочуто парижко име – ÉTOILE. За цял свят то символизира площад „Шарл дьо Гол“ (известен в миналото като „Етоал“) в края на булевард „Шанз-Елизе“. В средата му се извисява Триумфалната арка. Съединяващите се в него павирани улици изглеждат от птичи поглед като лъчите на звезда. Oт XIX век насам титлата Étoile символизира и най-високия статут на танцьорите в балета на френската Националната опера в Париж. ÉTOILE вече е върховото ниво на изпълнение в гамата на всеки модел, позиционирано над PALLAS. Новата структура от нива на оборудване улеснява процеса на избор на най-подходящия във всеки конкретен случай продукт.