Начало Други DTM: Касиди спечели първото състезание на Ред Бул Ринг

DTM: Касиди спечели първото състезание на Ред Бул Ринг

328
0
Ник Касиди, DTM
Ник Касиди, снимка DTM

Ник Касиди спечели първото състезание на пистата Ред Бул Ринг. Австрийското трасе приема седмия кръг от сезон 2022 в немския автомобилен шампионат DTM. Пилотът на Алфа Таури AF Corse Ферари потегли от полпозишън и контролираше надпреварата. Това бе втори пореден успех за Касиди след този в Спа. Втори на 2.753 сек. финишира трикратният шампион в DTM Рене Раст с Ауди, а трети остана Мирко Бортолоти с Ламборгини.

Касиди удържа лидерството след летящия старт и преминаването на първия завой на пистата Ред Бул Ринг. Зад него Фелер и Раст изпревариха Нико Мюлер. Пети и шести бяха Фрага и Бортолоти.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

В третия завой имаше инцидент с участието на Фрага (Ред Бул AF Corse Ферари), Олсен (Порше) и един от автомобилите на Мерцедес. Състезателите на Ферари и Порше спукаха гуми и се оттеглиха от състезание №1 на Ред Бул Ринг. Междувременно в челото Касиди постепенно се отдалечаваше от Раст, Бортолоти и Фелер.

Раст бе първият от лидерите, който направи задължителното си спиране в бокса. Германецът мина през пита в 25-тата обиколка. В следващия тур Касиди и Бортолоти също смениха своите гуми. Благодарение на по-ранното си спиране, състезателят на Ауди успя да се върне пред съперника си от Ламборгини.

По-назад се водеше битка между Томас Прайнинг и Нико Мюлер. Състезателят на Порше изпревари своя съперник от Ауди на завоя Ремус, но направи непозволена маневра и бе наказан от стюардите.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

До края на старт №1 на Ред Бул Ринг Касиди записа втора поредна победа от началото на сезон 2022 в DTM. Втори и трети остана Раст и Бортолоти.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от DTM (@dtm.official)

Четвърти и пети завършиха Нико Мюлер и Келвин ван дер Линде с Ауди. Следващите три позиции бяха заети от Маро Енгел, Максимилиан Гьотц и Лука Щолц с автомобили на Мерцедес. Топ 10 бе допълнен от Лукас Ауер (Мерцедес) и Томас Прайнинг (Порше). Лидерът в шампионата Шелдън ван дер Линде завърши 11-ти и не спечели никакви точки.