Начало Moto News Джонатан Рей e впечатлен от новата спецификация на мотора на Кавазаки

Джонатан Рей e впечатлен от новата спецификация на мотора на Кавазаки

391
0
Джонатан Рей
Джонатан Рей, снимка Монстър

Новата спецификация на мотора на Кавазаки ZX-10RR определено е голяма стъпка напред спрямо сезон 2021. Това заяви Джонатан Рей. Британецът се стреми да си върне титлата в световния Супербайк шампионат (WSBK). Шесткратният първенец бе детрониран от Топрак Разгатлиоглу с Ямаха и се надява тази година да спечели седмо световни първенство. 

Сезон 2022 е първият случай от случай от седем години, в който Рей не стартира като шампион. Въпреки че миналата седмица в Барселона Разгатлиоглу поведе в частния тест, на който присъстваха по-голямата част от пилотите в WSBK, неговият основен съперник даде най-добро време в първия ден от официалните предсезонни тестове на пистата Моторланд Арагон.

Джонатан Рей направи най-добра обиколка за 1:49.394 мин. и изпревари турския си съперник с 16 хилядни. Шесткратният първенец бе много впечатлен от подобренията на новия мотоциклет на Кавазаки.

В края на деня, характеризиращ се с необичайно студени условия на пистата Арагон, 35-годишният състезател разказа на репортерите за подобренията, които са направени в Кавазаки. Японският производител се надява да си върне титлата при пилотите и конструкторите.

Тествахме доста неща по време на изпитанията, най-вече нови части от шасито, както и подобрена електроника. Но в общи линии започнахме с това, с което завършихме миналата година от гледна точка на шасито“, каза Рей.

След това изпробвахме новата спецификация на нашия мотоциклет. Определено сме направили стъпка напред с развитието на машината. Тя е по-добра при спиране, използва гумите по-добре и е по-лесна за каране.“

„Също така опитахме да променим междуосието и геометрията, което не се оказа добро решение. Това показва, че сме свършили доста добра работа през зимната пауза.“

Според Рей, добавянето на нови предни вилки от доставчика Showa е най-голямата промяна в тазгодишния мотор Кавазаки ZX-10RR.

Откакто се присъединих към [Кавазаки], някои от най-големите влияния върху мотора дойдоха от Showa, добави той. „Те наистина се развиват от година на година. Това се дължи отчасти на тяхната инициатива, но също така и на това, че ние ги подтикваме да го правят.“

„Изказвам огромни похвали за тях, защото шасито ни беше основната област за работа. Новите предни вилки със сигурност помагат за по-силното представяне на мотора.“

Подготвих се по същия начин [за този сезон]. Не направих нищо по-различно в сравнение с предишните години. Не се чувствам повече или по-малко мотивиран. Загубата на титлата може донесе и положителни неща. Тя ни подтикна да реагираме и да направим нещо различно“, завърши Джонатан Рей.