Начало Лайфстайл Джони Уокър: Никога не карайте пили

Джони Уокър: Никога не карайте пили

53
0

Специална инициатива провежда Джони Уокър във връзка с кампанията си да не се управляват автомобили след употреба на алкохол. Логото на световноизвестното уиски върху каските на пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен ще бъде заменено за уикенда на Гран при на Европа от имената на двама души, присъединили се към специалния пакт на компанията. Джони Уокър и Макларън провеждат различни събития в рамките на надпреварите във Валенсия, Сингапур и Бразилия тази година. Инициативата е кръстена известни за един старт, като за предстоящата надпревара имената върху шлемовете ще са на двама испанци. Те са били изтеглени измежду над 50 000 потребители, присъединили се към пакта да не карат пили от началото на кампанията в Испания през юли.

Щастливците са 34-годишната Кристина Мафе от Валенсия и Хосе Мануел Гарсия (на 42 години от Севиля), като името на дамата ще стои на каската на Хамилтън, а на Хосе – върху тази на Ковалайнен.

Програмата на Джони Уокър за разумна употреба на алкохол (Join the pact – www.jointhepact.com) има специални посланици – двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен и Люис Хамилтън. Третият пилот на Макларън Педро де ла Роса пък изпълнява тази роля специално за родината си. Началото й е от миналогодишния старт от Гран при в Сингапур, като до момента над 580 000 души от цял свят са се присъединили към пакта.