Начало Рали Екипажите на Хюндай нямат търпение за началото на новия WRC сезон

Екипажите на Хюндай нямат търпение за началото на новия WRC сезон

75
0

Екипажите на Хюндай изразиха нетърпение за началото на новия сезон в световния рали шампионат (WRC).

Хейдън Падън и навигаторът му Джон Кенард караха за първи път в рали Монте Карло през миналия сезон. Сега те ще се постараят опитът да им послужи при второто участие в надпреварата. Целта на новозеландския пилот за сезон 2017 г. ще е да се бори по-често за челни позиции в ралитата.

„Чувствам, че съм в добра форма и нямам търпение”, заяви Падън. „Оптимистично съм настроен относно потенциала на Хюндай i20 Coupe WRC, но ще разберем къде сме едва когато наистина стъпим по отсечките. Монте Карло ще е като кръщение за всички заради новите правила, така че надпреварата обещава да е вълнуваща. Това е и най-трудният старт през годината, така че ние ще се съсредоточим върху това да завършим и да натрупаме колкото се може повече километри.”

Тиери Нювил се качи на подиума в Монте Карло преди 12 месеца. Заедно с копилота си Никола Гилсул той ще се опита да не прекъсва поредицата си класирания в топ 3, която стартира в Германия през август 2016 г.

„Определено нямам търпение за старта на новия сезон”, отбеляза белгиецът. „Преживявал съм различни неща по време на рали Монте Карло, но миналата година се качих на подиума. Без съмнение състезанието е страхотно и наистина впечатляващо за зрителите. За него е необходима добра стратегия, което означава, че всички в екипа участват в избирането й. Уверени сме, че ще се борим за добър резултат, особено като се има предвид увеличената мощност.”

Дани Сордо и навигаторът му Марк Марти се класираха в топ 6 на Монте Карло през 2016 г., като освен това бяха втори в пауърстейджа. Испанският екипаж се бори за втората позиция в първенството през миналия сезон и ще се постарае да покаже добър потенциал още в началния за новия сезон старт.

„Чудесно бе да се върна зад волана по време на тестовете миналата седмица. Не мога да дочакам началото на новия сезон”, коментира Сордо. „Определено ще е вълнуващо да се наблюдава как ще се развият събитията в първия кръг през 2017 г. Аз лично съм доволен от подхода, който предприехме с новия си автомобил. Знам, че отборът работи невероятно упорито. Желанието ни сега е да излезем по отсечките и да сторим максимума за един добър старт на сезона.”