Начало Рали Edox официален времеизмервач на рали Дакар за следващите 3 години

Edox официален времеизмервач на рали Дакар за следващите 3 години

62
0
Дакар,рали Дакар

Швейцарската компания Edox ще е ексклузивен времеизмервач на рали Дакар в идващите няколко години. Производителят на луксозни часовници вече се грижи за засичането на контролните времена в световния рали шампионат и разширява дейността си в автомобилния спорт.

Основаната през 1979 г. от французина Тиери Сабин надпревара вече е легендарна, макар че през 2009 г. се премести в Южна Америка след десетилетия провеждане на африканския континент. Всяка година участниците в четирите категории – автомобили, мотоциклети, камиони и АТВ-та – са стотици и представянето им е тържество на човешкия дух на всякакви трудности. Сега маршрутът пресича Аржентина, Чили и Перу, а в Edox споделят ценностите, изповядвани както от състезателите, така и от организаторите на маратонското надбягване – издръжливост, техничност и непрекъснато преследване на съвършенство.

За нас е огромна гордост да сме партньори и да посветим таланта и познанията си на това невероятно човешко и моторно приключение – заяви управляващият директор на Edox Александър Страмбини.

Организаторите на Дакар също изразиха удовлетворение от подписването на тригодишния контракт.