Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун мечтае за състезание в Ню Йорк

Екълстоун мечтае за състезание в Ню Йорк

24
0
Бърни Екълстоун,екълстоун

През изминалите няколко години се появиха множество нови писти в календара на Формула 1. Догодина Гран при се завръща отново в САЩ, при това не на пистата в Индианаполис, а на новото трасе в Остин, Тексас. Договорът на Остин е до 2021 г. и е нов опит Формула 1 да се утвърди в САЩ.

Голяма част от пилотите приветства завръщането в Америка, въпреки съмненията, че Остин ще е оптималния вариант за провеждането на състезание в САЩ.

Мартин Уитмарш е на мнение, че Формула 1 ще бъде най-добре приета „на източния или на западния бряг.“

„Смятам, че пазарът е доста голям, толкова голям и важен, че може да поеме дори две състезания.“

Мечтата за две състезания в САЩ може да стане реалност още през 2013 г. Още преди година Бърни Екълстоун, обяви че мечтае да види състезание от Гран при в Ню Йорк и идеята му бързо започна да добива форма.

„Водим разговорим и опитваме да направим всичко възможно“, заяви Екълстоун пред Аутоспорт. „Ще видим какво ще се получи.“

За сега се засилват слуховете, според които Ню Джърси ще успее да проведе през 2013 г. състезание на градско трасе. Първоначалният избор е паднал върху банковия район, който посредством река Хъдсън е разделен между Ню Йорк и Ню Джърси. Мечтата да се кара на фона на небостъргачите на Манхатън обаче кара Екълстоун да мечтае. А той често осъществява мечтите си.