Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун потвърди за пореден път Гран при на Бахрейн

Екълстоун потвърди за пореден път Гран при на Бахрейн

19
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун за пореден път отрече възможността за провал на състезанието в Бахрей и нарече поредните слухове „безмислици“.

Заради политическите проблеми в страната, състезанието за Гран при на Бахрейн бе обект на множество спекулации. След като провеждането му през миналата година бе отменено, се заговори, че от ФИА са готови със съобщение за отмяната му и през тази. По време на PR събитие в Лондон обаче, Екълстоун категорично отрече да има опасност за провеждането на състезанието.

„Разбира се, че състезанието ще се състои“, заяви Екълстоун. „Нямам никакви притеснения за това. Това, което не мога да разбера, е негативното отношение и коментари, които някои хора правят и продължават да пускат. Говорят за неща, които не разбират. Казват :Няма да има състезание. Аз казвам: А вие от къде знаете? Тогава започват да ми говорят за нещо, което са видяли или прочели. Но всичко това са безмислици.

Хората в Бахрейн са достатъчно смели, за да направят старт от Формула 1 в този район на света. Ние ще сме там, докато те искат да сме там.“

Екълстоун обясни, че ще има засилена охрана по време на уикенда, въпреки че той не чувствал нужда от подобно нещо.

„Но каквото е необходимо, ще бъде направено. Дори това, което вероятно няма да е необходимо. Никога не сме имали притеснения за сигурността си в тази държава преди. Не разбирам защо да имаме сега.“