Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун предложи на Форс Индия да се прибере с тях, Заубер също...

Екълстоун предложи на Форс Индия да се прибере с тях, Заубер също претърпели инцидент

85
0
Бърни Екълстоун

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун предложи на екипа на Форс Индия да се прибере с тях в Манама след финала на втората свободна тренировка за Гран при Бахрейн! Той заяви, че не разбира защо отборът изпитва желание да си тръгне от пистата Сахир по светло. Освен това предложи охрана, ако екипът изпитва нужда от такава.

Изпълняващият ролята на шеф на тима Боб Фърнли заяви по-рано днес, че има вероятност хората му да напуснат трасето по-рано, за да не пътуват към хотела си по тъмно. Той обясни, че идеята е механиците да се чувстват спокойни, след като четирима от тях попаднаха в сблъсък между демонстранти и полиция и до буса им падна коктейл Молотов.

Дори да трябва да работят до 1 сутринта, ще остана и ще пътувам с тях, в същия автомобил като механиците – заяви Бърни.

Форс Индия обаче не приеха предложението и изобщо не излязоха във втората петъчна тренировка. След проведените дискусии в отбора прецениха, че предпочитат да върнат хората си в хотела, отколкото да останат на трасето.

Дискусиите относно сигурността на отборите в Бахрейн продължават и днес, тъй като напрежението около столицата на кралството не е намаляло. Всъщност мнозина се опасяват какво ще се случи точно тази вечер, защото протестите напоследък се засилват именно в петък.

Междувременно Том Кери от британския Телеграф съобщи в Туитър акаунта си, че и Заубер са попаднали в инцидент снощи на връщане от пистата.