Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипите ще тестват най-новите твърди гуми на Хокенхайм

Екипите ще тестват най-новите твърди гуми на Хокенхайм

44
0
гуми,Пирели

Последната спецификация на най-твърдите гуми на Пирели трябваше да бъде изпробвана на Силвърстоун, но времето във Великобритания по време на свободните тренировки за Гран при на страната бе такова, че не позволи провеждане на изпитанията. Затова новата смес ще бъде на разположение на отборите от Формула 1 в Германия, където пилотите ще могат да карат с нея в петък. Всеки състезател ще разполага с по два комплекта – допълнителни към обичайното разпределение.

На Хокенхайм тимовете ще използват гуми от типовете медиум и софт, а пистата е нова за Пирели. Екипът на италианската компания още не е бил там, като това е едва третото непознато трасе за тях заедно с Бахрейн и това в Остин (САЩ). Хората все пак имат известен опит, тъй като GP3 са използвали техни гуми при надпревари там, но за подготовката са разчитали почти изцяло на компютърни симулации.

Хокенхайм е комбинация от дълги прави с по-бавната и технична секция на стадиона. Това изисква компромисни настройки и гумите трябва да се справят с цял куп изисквания в различни моменти от обиколката.

След дъжда на Силвърстоун се надяваме пилотите да имат шанса да изпробват експерименталните твърди гуми в свободните тренировки на Хокенхайм. Метеорологичните условия в Германия по това време на годината обаче са почти толкова непредвидими, колкото и в Англия – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Новата твърда смес не е голяма еволюция, но има малко по-широк работен прозорец, като това би трябвало да улесни отборите да загряват гумите и да поддържат оптимално представяне. Само ще ги тестваме в петък, тъй като според нас не би било честно да променяме в толкова напрегнат шампионат един от фундаменталните параметри, след като екипите хвърлиха толкова усилия да разберат и извлекат максимума от настоящите смеси. Поддържаме добър диалог с всички отбори и взимаме предвид желанията на мнозинството. Интересно ще е да видим какви ще впечатленията им от новите гуми, дали ще съвпаднат с нашите заключения.