Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Тази година е последна за Маникур

Еклестън: Тази година е последна за Маникур

55
0

Френската Гран при ще се проведе на пистата Маникур за последен път през този сезон, като шефът на Формула 1 Бърни Еклестън каза, че се надява надпреварата да се върне във Франция, но на ново трасе в Париж. По негови планове това трябва да се случи през 2010 година.

„Съгласихме се, че ще има Гран при на Франция на пистата Маникур през 2008 година, но не и през 2009 година” – каза Еклестън пред френския спортен ежедневник “L’Equipe”.

„Министър председателят Франсоа Фийон ми каза, че ще види дали е възможно да има Гран при в Париж или около Париж, но това няма да бъде задължително през 2009, а по-скоро през 2010 година.”

„При всички положения 2008 година ще бъде последният път, в който продължаваме така.”

Пистата Маникур е в близост до Нева в сърцето на Франция, но не се радваше на голяма посещаемост поради прекалената й отдалеченост от големи населени места, както и неоптималните условия за настаняване.

Френската Гран при може да бъде махната от календара за 2009 година, освен ако до този момент няма на разположение ново подходящо място. Еклестън обаче отдаваше големи надежди на това надпреварата да се провежда във френската столица.

„Наистина ще ми хареса Гран при на Франция по улиците на Париж.” – каза той.

Принципно сред спекулативните възможности, които бяха обсъждани като алтернативи, бяха евентуални трасето около Дисниленд или Версайския дворец, но на този етап улиците на Париж изглеждат фаворит.