Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун подкрепя въвеждането на по-издръжливи гуми

Екълстоун подкрепя въвеждането на по-издръжливи гуми

77
0
2015,екълстоун,канада

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун заяви, че подкрепя въвеждането на по-издръжливи гуми в спорта, които да позволят на пилотите да карат на пълна газ по-дълго време. Шефът на Асоциацията на автомобилните пилоти (GPDA) Алекс Вурц обяви наскоро, че състезателите искат Пирели да замени настоящите бързо износващи се гуми с такива, които да им позволяват да натискат здраво през цялото състезание.

В тази връзка Екълстоун заяви пред BBC, че подкрепя на един милион процента идеята и иска представителите на отборите да се срещнат с шефовете на Пирели и да обсъдят какви продукти трябва да произведе италианският доставчик.

„Вече казах на Пирели за желанието на пилотите за по-издръжливи гуми, заяви британският милиардер. – Компания трябва да работи заедно с отборите и пилотите и да ги подобрява. Всичко каквото искат те, може да бъде обсъждано и то с президента на Пирели.”

В тази връзка състезателният мениджър на компанията Марио Изола заяви по-рано през седмицата, че иска да бъдат следвани желанията на спорта като цяло и ще бъде направено това, което се изисква.

Екълстоун заяви още, че симпатизира на Пирели относно недоволството на компанията от липсата на достатъчно тестове и призова водещите отбори и пилоти да помогнат. Желанието на Бърни е да има изпитания, на които да присъстват топпилотите от най-добрите отбори, които да карат на лимита и да дадат отговор на това какво точно е необходимо.