Начало Рали Елфин Еванс ще консултира маршрута на рали Австралия

Елфин Еванс ще консултира маршрута на рали Австралия

32
0
Елфин Еванс

Елфин Еванс, който през 2012 г. спечели WRC академията за млади пилоти, ще е консултант на организаторите на рали Австралия за маршрута на надпреварата.

Надпреварата е една от най-обичаните в световния шампионат и се връща в календара тази година, като ще се проведе от 12 до 14 септември.

Еванс ще кара част от отсечките в продължение на три дни в началото на март, след което ще сподели с организаторите дали са подходящи и сигурни за високоскоростните WRC-автомобили. Посещението и работата му в Австралия са в съответствие с изискването на ФИА за инспекция на етапите от страна на пилот с международен опит.

Елфин ще пътува за Кофс Коуст след първия кръг от австралийския рали шампионат в Канбера, който ще се проведе през предходния уикенд. Той ще кара Форд Фиеста R2 в състезанието – участието му е организирано от вносителя на М-Спорт за района RSPORT моторспорт. Програмата на уелсеца за този сезон е отново да се фокусира върху WRC надпревари и да продължи работата си в М-Спорт по развитието на рали коли. Той всъщност няма да кара в Австралия, но репутацията му е вече достатъчно добра, за да помогне в организацията на събитието.