Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ериксон се надява Льоклер да покаже какво може във Ферари

Ериксон се надява Льоклер да покаже какво може във Ферари

68
0
Шарл Льоклер

Маркус Ериксон заяви, че се надява вече бившият му съотборник в екипа на Заубер Шарл Льоклер да покаже какво може във Ферари и да „срита задника“ на някои хора.

Роденият в Монако пилот направи много силен сезон в тима на Петер Заубер и беше нает от Скудерията за 2019 г. където ще замести Кими Райконен и ще бъде съотборник на Себастиан Фетел.

„Ще ми е много интересно да следя представянето на Шарл във Ферари, каза Ериксон пред racefans.net. – Мисля, че той може да се представи много добре още следващата година.

Разбира се ако се справи много добре, това ще бъде хубаво и за мен, защото ще се отрази положително на имиджа ми. Да се надяваме, че ще срита някой задник там. Сигурен съм, че ще се справи добре.“

Самият Ериксон вече направи първия си тест с кола от Индикар. Той ще кара за екипа на Schmidt Peterson Motorsport. След него той заяви, че Формула 1 е малко изкуствена в някои отношения, а в Индикар по колите трябва да се работи доста повече и те го карат да чувства повече страстта към състезанията.