Начало Top Moto News Еспаргаро приключи участието си в Гран при на Германия

Еспаргаро приключи участието си в Гран при на Германия

54
0
Алейш Еспаргаро
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

Алейш Еспаргаро приключи участието си в Гран при на Германия. Пилотът на Априлия чувства силна болка в дясната ръка след инцидента, който претърпя миналата седмица. Така Еспаргаро няма да кара в оставащите сесии до края на състезателния уикенд на пистата Заксенринг.

Еспаргаро счупи петата метакарпална кост на дясната си ръка при инцидент в спринта на пистата Асен. Това му попречи да вземе участие в самата надпревара, която се проведе ден по-късно

Участието на Еспаргаро в Германия беше под въпрос. Опитният испанец се надяваше, че повечето леви завои на пистата Заксенринг ще намалят натоварването върху неговата дясна ръка. Еспаргаро използваше специална ръкавица, която да го улесни при управлението на мотора на Априлия.

Еспаргаро реши да се включи в първата свободна тренировка за Гран при на Германия. Испанецът направи само три обиколки, след което се прибра в бокса. После стана ясно, че той чувства силна болка в дясната си ръка и няма да вземе участие в остатъка от уикенда на Заксенринг.

„Преди да дойда тук, имах много болки, но в последния момент реших да участвам.  Лекарите ми казаха, че няма да мога да карам, защото имам голяма травма в ръката“, сподели Еспаргаро.

„Тя е на дясната ръка, която използвам, за да ускорявам. Въпреки това не исках да си стоя вкъщи. Затова дойдох тук, опитах се да направя всичко възможно. В крайна сметка не мога, изпитвам големи болки. Всеки път, когато влизах в десните завои, не можех да контролирам газта. Това е опасно и за останалите, така че да, бях принуден да спра“, заяви Еспаргаро пред репортера на MotoGP на Саймън Крафър.

Оттеглянето на Еспаргаро означава, че Априлия ще има само един заводски мотор по време на Гран при на Германия. Миналата седмица резервният пилот на тима Лоренцо Савадори се контузи след инцидент на пистата Асен. По този начин марката от Ноале разчита на Маверик Винялес, както и на колегите му от сателитния тим на Тракхаус Мигел Оливейра и Раул Фернандес.

Добрата новина за Еспаргаро е, че след Германия започва лятната пауза за сезон 2024 в MotoGP. Така той ще разполага с един месец, за да се възстанови напълно преди следващия кръг в Силвърстоун.

По-рано тази седмица стана ясно, че Еспаргаро ще бъде тестов пилот на Хонда през 2025 г. Опитният испанец ще опита да помогне на японската марка да подобри мотора си и да се върне в челото на колоната.