Начало Картинг Еврофутбол предизвиква столичани с картинг състезание

Еврофутбол предизвиква столичани с картинг състезание

33
0

Българският букмейкър Еврофутбол предизвиква жителите на столицата и нейните гости на състезание по картинг 28 май 2006 г., от 11.00 ч. в зала Pole position.###

Българският букмейкър Еврофутбол предизвиква жителите на столицата и нейните гости със състезание по картинг. Както всяка година, така и тази, компанията организира мащабно спортно мероприятие по повод деня на предизвикателството в подкрепа на международната инициатива за по-добро здраве чрез спорт.

Надпреварата ще се проведе на 28 май 2006 г., от 11.00 часа в картинг зала Pole position, ж.к. Дружба, спортен комплекс ЦСКА (бивш Дескрим). Всички желаещи могат пробват уменията си във високите скорости напълно безплатно. Участниците ще имат право на една опознавателна обиколка и 5 състезателни. Постигнатото общо време в тях е валидно за крайното класиране, което ще се оформи в 17.30 часа. Тогава ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите. Първите трима от участниците с най-добро време се класират на призовите места. Наградите за тях, осигурени от Еврофутбол, са купи и фирмени артикули.

Не се изискват професионални умения, нито какъвто и да е опит в картинга. Екипът на залата ще проведе два инструктажа с цел максимална безопасност. Единият ще е в 11.30 часа- общ технически брифинг, а вторият ще е персонален за всеки състезател, когато дойде неговия ред за участие.

Записванията за състезанието стартират в 11.00 часа на самото място, като в рамките на деня могат да участват максимум 200 души.

През целия ден за доброто настроение на състезателите и зрителите ще се грижат Румънеца и Енчев, които ще им поднесат много музика, смях и томболи с награди.

Допълнителна информация на www.eurofootball.bg

Международният ден на предизвикателството се провежда всяка година през месец май в около 120 страни в целия свят. Жителите на тези държави се обединяват във всеобщите усилия за по-здраво население. Различните проучвания в Европа и България показват увеличаване на наднорменото тегло, сърдечносъдовите заболявания и диабета сред младите хора поради пасивен и заседнал начин на живот. Чрез ежегодно организираните различни мероприятия “Еврофутбол” цели да стимулира хората да спортуват активно поне за 5 минути заедно със своите семейства, приятели и колеги и така да предизвика по-дълготраен интерес към аматьорския спорт.

коментари