Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Бях вече в бокса, когато сейфти карът излезе

Фетел: Бях вече в бокса, когато сейфти карът излезе

54
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел обясни, че малшансът за него днес в Гран при на Китай е бил изборът на момента за смяна на гумите интермедия в началото на надпреварата.

„Усетих, че интермедиите бързо започнаха да се износват в началото, защото на места бе абсолютно сухо. Бях доволен, че решихме да рискуваме и да спрем при VSC”, обясни германецът. „Точно когато вече бях в бокса обаче, сейфти карът излезе и условията се промениха. Това ме прати назад. Но в края на краищата, това е шанс. Иначе мисля, че колата ни бе отлична днес и работеше добре с гумите. После се опитах да притисна Люис [Хамилтън], но той имаше отговор. Всяка обиколка, в която натиснех, той отговаряше.”

Себастиан, както впрочем и Люис, избегна отговора на въпроса коя бе по-добрата кола днес. Той заяви, че спечелилият очевидно е бил по-бърз и е свършил по-добра работа.

Фетел подробно описа и битката си с Даниел Рикиардо, в която двамата се бореха гума в гума и в крайна сметка Себ откри пространство, в което да си мушне рамото и да мине, макар рискът от удар да бе изключително голям. Австралиецът пък с усмивка коментира, че няма да признае, че лекият контакт помежду им бе случаен.