Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари фаворизира Фетел за сметка на Райконен, смята Хамилтън

Ферари фаворизира Фетел за сметка на Райконен, смята Хамилтън

72
0
2014,Иван Тенчев,Монако

Люис Хамилтън смята, че екипът на Ферари дава предимство на Себастиан Фетел за сметка на Кими Райконен през тази година. По думите на британеца Скудерията е избрала германеца за пилот номер 1 през този сезон и това ясно се е видяло в състезанието за Гран при на Монако.

Фетел стартира от втора позиция в надпреварата, докато финландецът потегли от полпозишън, но с по-късно спиране в бокса германецът излезе пред съотборника си и спечели 3-а победа за сезона и първа за тима от Маранело в Монако от 2001 г.

По думите на Фетел различната тактика на двамата не означава даването на предимство на него спрямо Кими, но Хамилтън определено е на друго мнение.

„За мен е ясно, че Ферари избра своя пилот номер 1. И те ще натискат с всички средства, за да са сигурни, че Себастиан ще вземе максимума от всички тези уикенди, които предстоят, каза Люис, който в момента изостава на 25 точки в генералното класиране от Фетел.

– Със стратегия е много трудно водещата кола да бъде изпреварена от втората, освен ако тимът реши да фаворизира втората. Затова е много ясно какво се случи.“

Запитан дали неговите наблюдения, че Скудерията дава предимство на Фетел, означава, че той ще той ще иска от тима същото отношение спрямо Ботас, Хамилтън заяви:

„Не съм говорил с тима, не планирам да го правя. Валтери върши страхотна работа. В момента не чувствам, че трябва да фаворизираме единия за сметка на другия. Важно е да работим като отбор повече от всичко. Кой знае, може да се наложи аз да дам предимство на Валтери. Нямам идея. Трябва да сме сигурни, че сме пред тях и да нямаме нужда да правим същия сценарий, както те направиха днес.“