Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел убеден, че Мерцедес ще се върне в битката

Фетел убеден, че Мерцедес ще се върне в битката

47
0
Mini

Себастиан Фетел очаква сериозна битка с Мерцедес в Монако, въпреки че доминира във втората свободна тренировка в четвъртък, докато Люис Хамилтън и Валтери Ботас останаха осми и десети. Немският пилот на Ферари определи представянето на съперниците си като „странно”.

„Едва четвъртък е”, заяви Фетел в отговор на въпрос дали Скудерията има достатъчно скорост, за да победи Мерцедес в квалификацията. „Има още много време. Не знам какво точно стана с тях днес, малко е странно. Но съм почти сигурен, че има някаква причина и ще са обичайно силни в събота. Битката, в която ще участва и Ред Бул, ще е много сериозна.”

Фетел единствен направи обиколка в рамките на 1:12 мин и бе с почти половин секунда по-бърз от втория в класирането Даниел Рикиардо (Ред Бул). Той повтори, че в Монако е важно пилотът да се чувства добре в автомобила си, за да завърши добър тур.

„Определено успяхме да направим чудесни обиколки и сме доста доволни”, коментира още четирикратният световен шампион. (Във втората сесия) излязохме малко по-късно от планираното, но въпреки това намерихме търсените отговори, така че денят бе продуктивен”, допълни той.