Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Мерцедес крие темпо; Хамилтън: Ние никога не прикриваме скорост

Фетел: Мерцедес крие темпо; Хамилтън: Ние никога не прикриваме скорост

42
0
Макс Верстапен

Себастиан Фетел бе убеден, че тимът на Мерцедес е крил реалната си скорост по време на двете петъчни сесии в Сочи. Той и съотборникът му Кими Райконен заеха първа и втора позиция в следобедната тренировка, докато съперниците им Валтери Ботас и Люис Хамилтън се наредиха трети и четвърти.

„Ние винаги се борим за полпозишън, но на хартия пистата изглежда по-добра за Мерцедес. Те не показаха всичко днес. Мисля, че утре ще си вървят както обикновено. Миналата година, мисля, хората очакваха след петъчните сесии Уилямс да са най-бързи, а Мерцедес си бяха най-отпред. Човек може да се подведе, а и днес има много фактори: количество гориво, режими на двигатели…”, заяви Фетел.

„Смятам, че ние постигнахме известен напредък и съм сравнително, но не напълно доволен. Сутринта ни бе по-трудна. Сигурен съм, че можем да свършим още по-добра работа. На такава писта трябва да се чувстваш уверен. Има много завои, които на хартия изглеждат еднакви, в колата усещането е същото. Ще ми се да бяха посадили още дървета около трасето, за да имаше повече възможности за ориентиране! Сложно е, когато се опитваш да влезеш в ритъм. Имах известни проблеми сутринта, но мисля, че разбрахме какво ни е необходимо.”

Райконен бе доволен, че петъкът му премина без проблеми и заяви, че колата му е вървяла чудесно от самото начало на тренировките.

Междувременно Люис Хамилтън категорично заяви, че тимът му не крие умишлено темпото си в отговор репликата на Фетел.

„Ние никога не прикриваме (скорост). Това не носи никакво предимство. Според мен Ферари са го правили в миналото, но за нас няма никакъв смисъл. Стараем се да намерим оптимален баланс, а днешният ден бе особено сложен в това отношение. Не знам защо Себастиан би предположил нещо такова. Вероятно е чисто психологическа игра. Те обаче са наистина бързи”, заяви Хамилтън. „Успяхме да свършим всичко необходимо от програмата си, но трябва да подобрим някои неща. Работата с гумите е трудна. Сложно е да ги поддържаш в работния им прозорец – при нас на моменти излизат от него, а Ферари се справиха с този проблем. Това е основното ни предизвикателство в момента.”

Ботас посочи, че екипът трябва тепърва да извлече максимума от болида си в квалификационен тур с ултрасофт.