Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Очевидно е, че бях на седмото небе; Кими: Опитах да наваксам...

Фетел: Очевидно е, че бях на седмото небе; Кими: Опитах да наваксам в последния завой

74
0

Себастиан Фетел и Ферари сложиха край на поредицата от 18 последователни полпозишъна на Мерцедес. Тимът на екипа от Бракли освен това няма да има пилот на първа редица на стартовата решетка за първи път от 31 старта.

„Първата ми серия в Q3 не бе особено чиста, така че битката остана за накрая”, обясни Фетел. „Знаех, че ще е трудно, както и че пръв ще пресека финала. Веднага след като го направих обаче, попитах по радиото за останалите. Очевидно е, че бях на седмото небе, когато ми казаха, че сме взели полпозишъна.”

„Направих добра обиколка, с подобрен последен сектор. Резултатът е благодарение на целия отбор. Страхотно е, че и двете коли са на първа редица. Сигурен съм, че всички са щастливи и горди, но след броени часове ще се съсредоточим върху състезанието. Ще се постараем да пренесем тази инерция в надпреварата.”

„Мерцедес наистина изглеждаха много силни вчера. На хартия пистата бе добра за тях, но както Валтери [Ботас] отбеляза, може би не се справят съвсем с управлението на гумите. Според мен конфигурацията на трасето не е лоша за нас. Досега сесиите ни преминаваха гладко колата, чувството в колата е много добро.”

Кими Райконен от своя страна заяви, че целта винаги е да се класира в челото.

„Този уикенд чувството (в колата) бе много по-добро”, продължи финландецът. „Просто попаднах на трафик в загряващата си обиколка и не успях да накарам гумите да работят толкова добре, колкото и в първата ми серия. Опитах да наваксам в последния завой, но не се получи. А и първа редица не е лош резултат за тима…”