Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Механикът на Ферари е със счупен крак, 50 000 евро глоба за...

Механикът на Ферари е със счупен крак, 50 000 евро глоба за Скудерията

138
0
Кими Райконен

Пострадалият при потеглянето на Кими Райконен от бокса механик е откаран в болница. Ферари-то на финландеца бутна един от хората в екипа му, когато той тръгна след второто си спиране в пита по време на Гран при на Бахрейн. От тима веднага му се обадиха да спре и Райконен отпадна от надпреварата.

От Ферари потвърдиха, че механикът е в болница, но без да дават повече информация за състоянието му. По-късно съобщиха, че е със счупен крак.

Самият пилот обясни, че е потеглил, когато е видял зелен сигнал, който по принцип означава, че е освободен от бокса.

„Не видях какво стана отзад. За съжаление човекът е пострадал. Моята работа е да тръгна, когато светлината се промени. Не знам повече от това. Не съм наясно какво е състоянието му”, допълни Кими пред Скай Спортс.

Стюардите на Гран при на Бахрейн разследваха Скудерията за опасно пускане на пилот. Това е втори такъв случай този уикенд за тима. В петък Райконен излезе с незатегнато колело. Тогава отборът бе глобен с 5000 евро, след като стюардите приеха обяснението, че веднага са предприели мерки за поправяне на грешката си.

Решението на стюардите бе да глобят отбора с 50 000 евро. Те постановиха, че пускането на Райконен бе опасно, застрашило е служители на екипа и е довело до физическа травма на човек.