Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Разликата е доста голяма, което ни изненада

Фетел: Разликата е доста голяма, което ни изненада

107
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел и Кими Райконен се класираха трети и четвърти в квалификацията за Гран при на Русия, изоставайки съответно с 0,556 и 0,850 сек от времето, с което Валтери Ботас спечели първата позиция в Сочи. И двамата състезатели на Ферари отбелязаха, че колите им бяха в по-добра форма в сравнение с вчерашните тренировки, но не достатъчно, за да преодолеят голямата разлика спрямо съперниците от Мерцедес.

„Не се знае какво ще стане в състезанието. Шегувахме се с Валтери и му казах да си припомни какво стана миналата година, когато той бе трети, а аз – на първа позиция. Но наистина не е ясно – зависи от старта и толкова много други неща. Нещата бяха доста сложни за нас тук. Нямаме достатъчно темпо, разликата е доста голяма, което ни изненада. Но да видим какво ще стане утре. Според мен болидът днес бе по-добър в сравнение с вчера. Сесията премина нормално и мисля, че използвахме пълния потенциал на автомобила. На колата нищо й няма, просто не бяхме достатъчно бързи. Състезанието обаче е утре и ако усещането ми зад волана тогава е такова, каквото бе в края на квалификацията, то тогава смятам, че сме в добра позиция”, коментира Фетел.

Немският пилот допълни, че според него на пистата в Сочи има възможност за изпреварвания след старта. Съотборникът му също посочи потеглянето в началото като ключов момент в надпреварата.

„Стартовата права е толкова дълга, че ако потеглиш добре ефектът от изтеглянето е огромен. Да видим как ще се получи. Обикновено първият завой е доста хаотичен точно заради тази характеристика. Ще се постараем да стартираме добре”, обясни Райконен.

„Мисля, че обиколката ми вървеше доста добре, когато един от Мерцедес-ите намали сериозно и можеше да ме пусне малко по-читаво. Блокирах колело, а дотогава всичко бе наред. Но щяхме да сме трети или четвърти, така че реално няма разлика.”

„В квалификацията колата ни бе в най-добрата си форма през уикенда досега. Като цяло изглежда, че тук изоставаме. Не е идеална ситуация, но каквато – такава. На тази писта не е лесно да се изпреварва, но утре ще сторим всичко по силите си.”