Начало Рали Фаворитите очакват тежка надпревара в Сливен

Фаворитите очакват тежка надпревара в Сливен

70
0

Участващите в пресконференция преди старта на рали Сливен екипажи се обединиха около мнението, че ги очаква тежко и предизвикателно 37-о издание на надпреварата.

В брифинга в официалния пресцентър на състезанието участваха Орхан Авджиолу/Бурчин Коркмаз (TOKSPORT WRT, Форд Фиеста R5), Пламен Стайков/Давид Кварацкхелия (Staykov Racing, Мицубиши Лансър Ево 9) и Тихомир Стратиев / Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Пежо 208 R2).

Авджиолу сподели, че очаква сериозна конкуренция от страна на Пламен Стайков и румънския пилот Дан Гъртофан: „Искам да благодаря на всички тук, които ни посрещнаха и ни помагаха толкова много още от вторник.

Рали Сливен е много трудно състезание, но аз съм запознат с етапите, тъй като идвах като зрител два пъти тук. Ралито е ключово за развитието на Балканския рали трофей и ще направим всичко най-добро, за да спечелим.”

Неговия навигатор Бурчин Коркмаз заяви, че ключови за развитието на състезанието ще бъдат етапите „Молова гора“ и „Котел“, които са много бързи, трудни и хлъзгави.

За Пламен Стайков конфигурацията е много предизвикателна и трудна: „Моето впечатление е, че отсечките са много трудни за описване, защото са много различни сами по себе си. Не съм сигурен, че ще успея да се преборя с конкурентите ми с автомобили R5, защото те са много бързи. Ще видим къде се намираме след първото минаване на отсечките.”

За лидерите в шампионата Стратиев и Борисов рали Сливен е от изключителна важност да задържат позицията си. „Ще дадем всичко от себе си, като смятам, че можем да сме много близко до водещите екипажи с автомобили 4х4, особено в бързите етапи като „Котел“ и спускането на „Чуката“, сподели Тихомир.