Начало Избрани F1 привлече в редиците си Сантандер

F1 привлече в редиците си Сантандер

1604
0
F1, Ферари и Сантандер
снимка, Ферари

F1 привлече напускащ спонсор на Ферари- Сантандер. Ръководството на световния шампионат подписа многогодишен договор с испанската банка. Споразумението между двете страни влиза в силата от началото на следващата година.

Партньорството между F1 и Сантандер ще отразява общия ангажимент на двете компании към иновациите и фокуса върху предоставянето на ненадминати изживявания за техните фенове и клиенти в световен мащаб.

Въз основа на силната си основа в F1, която датира от 2006 г., Сантандер ще се появи на обозначителните табели край пистите на редица състезания. Това ще предостави на феновете на F1 ексклузивно съдържание и активации по време на партньорството

Новата сделка включва Openbank, която се собственост на Сантандер. Това е най-голямата 100% цифрова банка в Европа по депозити. Тя ще стартира и в САЩ по-късно тази година. F1 ще използва нарастващото си присъствие и фенска база в САЩ. Световният шампионат цели да подкрепи разрастването на Openbank през целия период на партньорството.

„Радвам се, че eдна невероятна глобална марка като Сантандер ще стане официален партньор на Формула 1″, сподели Стефано Доменикали. „Сантандер има горда история в нашия спорт. Компанията зае огромната платформа, която можем да предоставим, за да разпространим историята им сред клиентите по целия свят.“

„Искам да благодаря на Ана Ботин, изпълнителен председател на Групата на Сантандер, и Хуан Мануел Чендоя, глобален ръководител на отдел „Комуникации и корпоративен маркетинг и изследвания“ и заместник-председател на Сантандер Испания, за тяхната страст и ангажираност към това вълнуващо партньорство.“

„Нашият общ фокус върху иновациите и предоставянето на най-добрите в класа си услуги на нашите клиенти и фенове е ключов за партньорството ни. Аз очаквам с нетърпение едно много вълнуващо бъдеще на пистата и извън нея“, добави CEО-то и президент на F1.

„Имаме удоволствието да обявим новото си партньорство с Формула 1. В продължение на почти две десетилетия, силата и глобалният обхват на спорта помогнаха на Сантандер да се ангажира с клиентите, да задълбочи взаимоотношенията си и да укрепи нашата марка“, каза Ана Ботин.

„Това сътрудничество ще спомогне за създаването на стойност в цялата група. То също така бележи важна нова глава в нашите взаимоотношения. Продължаваме да трансформираме и развиваме нашия бизнес.“

Сантандер има близо 20-годишна история в F1. Първоначално логото на банката присъстваше върху болидите на Макларън. После Сантандер отиде при Ферари след привличането на Фернандо Алонсо. Компанията остана партньор на тима до края на 2017 г.

През 2022 г. Сантандер отново стана спонсор на Ферари благодарение на присъствието на Карлос Сайнц. В края на годината партньорството между двете страни ще напусне заради напускането на испанеца. На мястото на испанците Скудерията привлече УниКредит.