Начало Автомобилни новини Фейслифт и за AMG-версиите на Мерцедес S-клас

Фейслифт и за AMG-версиите на Мерцедес S-клас

646
0

За някои хора факта, че карат луксозен седан с 600 к.с., не е достатъчен. Те трябва да се уверят, че всички ще разберат, че това е луксозен седан с 600 к.с. За тези клиенти фейслифтът, на който са подложени Мерцедес S63 AMG и Мерцедес S65 AMG, e добра новина. След като флагманът в гамата на немците получи леки ревизии за новата година, сега същото се случи и със спортните му версии. Ревизираните модели ще бъдат показани за първи път на автосалона в Шанхай.

Кръглите фарове за мъгла вече са заменени от продълговати LED-светлини. Също така изцяло диодни вече са и задните светлини. Ревизираните S63 и S65 се различават от стандартната S-класа както по по-широките въздуховоди и по-различната решетка отпред, така и по четирите асупуха, подаващи се застрашително изпод задната броня.

Мощността остава впечатляваща – под капака на S63 AMG се намира 6.2-литров V8 мотор  с 518 к.с., който е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия. По-големият S65 AMG пък се задвижва от шест-литров V12 туин-турбо двигател, от който са изтискани 604 к.с. При тази версия се използва пет-степенна автоматична скоростна кутия.