Начало Автомобилни новини Ферари показаха прототипа Фоур

Ферари показаха прототипа Фоур

321
0

След няколко-месечни спекулации, Ферари най-накрая показаха прототипа Фоур, който представлява превю на наследника на четириместното 612 Скалиети.

Моделът Фоур ще бъде представен официално на автосалона в Женева и определено има доста предизвикателна форма, която някои от хардкор феновете на марката трудно ще приемат.

Предницата има заемки както от Калифорния, така и от 458 Италия, но в задницата си колата прилича малко на комби-модел.

Фоур има изцяло ново шаси и регулируеми чрез магнитен механизъм амортесьори, а също така и карбоново-керамични спирачки на Брембо.

Най-важната новост при този модел обаче е 4Х4 системата му, която Ферари са нарекли Ruote Motrici. Естествено при всички случаи на предния мост се пада в пъти по-малко въртящ момент, отколкото на задния, като съотношението се изчислява посредством интелигентна система за управление.

Двигателят под предния капак е 6,3-литров V12 с мощност от 651 к.с. и въртящ момент от 683 Нм. Той е съчетан с трансмисия с двоен съединител и с негова помощ тежкият 1790 кг автомобил може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и да развие максимална скорост от 335 км/ч.