Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с обновени предно крило и под за Сингапур

Ферари с обновени предно крило и под за Сингапур

44
0
Фернандо Алонсо

Тимът на Ферари във Формула 1 продължава да развива болидите си F10, участвайки в борбата за световните титли през 2010 г., въпреки че на настоящия етап и работата по модела за догодина вече върви с пълна сила. За 15-ия кръг от тазгодишните серии автомобилите ще разполагат с няколко подобрения, главно аеродинамични – основно по предното крило и пода.

Трасето в Сингапур е дълго малко над 5 км (това в Монако е едва 3,340 км) и изискванията му са като на типична улична писта. За пилотите е трудно да влязат в ритъм и да пазят тотална концентрация, но това е важно, за да не се допускат грешки, водещи до тежки последствия. Жегата поне намалява малко със залеза на слънцето, което спомага за известно облекчаване на физическото натоварване.

Едно от притесненията при първоначалното обявяване на нощния старт пък бе карането на изкуствено осветление. Впоследствие обаче се оказа, че организаторите са се справили повече от добре с това предизвикателство. Светлината бе по-постоянна, отколкото по време на някои от обичайните стартове. Единственият нетестван до момента аспект е нивото на видимост в случай на тропическа буря, но пък това още не се е случвало по време на Гран при на Сингапур.

След сериозна подготовка и наистина блестящо представяне в Гран при на Италия, във Ферари вярват, че ще участват в борбата за короните до финала на шампионата. Фернандо Алонсо изостава с 21 точки от лидера в подреждането при пилотите Марк Уебър (Ред Бул) и е само с една пред Дженсън Бътън (Макларън), което демонстрира ожесточеността на битката.