Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари с проблеми и със скоростта, и с баланса в Нидерландия

Ферари с проблеми и със скоростта, и с баланса в Нидерландия

1370
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Виктор Алекян

Петъкът на пистата Зандвоорт бе различен от обичайните за тима на Ферари. В първата тренировка на нидерландското трасе в болида на Карлос Сайнц бе Робърт Шварцман. От тима отбелязаха, че пилотите им са правили изпитания с множество компоненти плюс работата по настройките за предстоящата в неделя Гран при на Нидерландия. В крайна сметка най-доброто класиране бе на Шарл Льоклер – 11-ти. Сайнц и Шварцман бяха 16-ти и 19-ти в подреждането (за Шварцман – в първата сесия).

„Беше труден ден за нас“, обобщи Льоклер

„Разликите изглежда са много малки тук. Има какво да се направи по отношение на темпото и да се намери повече скорост, особено за квалификацията. Ще се трудим упорито по това тази вечер“, каза още Льоклер.

Сайнц определи петъка като „сложен“.

„По принцип ситуацията не е идеална, когато пропуснеш първата тренировка. Във втората бързо наваксах, но изглежда наистина този уикенд се борим и за скорост, и за баланс. Трасето понастоящем не ни пасва особено добре, но ще работим упорито, за да направим стъпка напред утре“, допълни испанският състезател на Ферари.

Най-многословен от тримата бе Шварцман, който в първата сесия изпита възможни аеродинамични решения за Ферари SF-23. Той също отбеляза нестабилността на колата

„Доволен съм как се справих. Всички очаквахме, че ще е предизвикателство. От самото начало бях наясно, че не карам за скорост. С отбора обсъдихме всичко предварително и ми обясниха какво да очаквам. Повечето ми обиколки бяха в състезателен режим, за да проверим работата на болида тур по тур. Направихме и тренировъчен старт“, обясни развойният пилот на Ферари.

„За мен това бе страхотен опит, а пистата е много голямо предизвикателство. Не бях карал тук на тази конфигурация и на виража. За първи път седнах и в SF-23. Усещането в колата беше доста подобно на това в симулатора. За нас е важно да установяваме тези неща, за да подобряваме настоящия болид и да работим по този за догодина“, коментира Шварцман и благодари за дадената му възможност.