Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари ще е с обновен под за SF-24 в Унгария

Ферари ще е с обновен под за SF-24 в Унгария

2282
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари F1
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Ферари ще е с обновена версия на пода за болидите си SF-24 по време на уикенда за Гран при на Унгария тази седмица. Скудерията изкара няколко трудни старта от въвеждането на последния пакет новости в Испания. Данните, които се получаваха на писта, показваха, че новите компоненти носят очакваните резултати. Пилотите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц обаче трябва да се борят с подскачане, каквото имаше в началото при въвеждането на последните технически правила.

„През седмицата преди Гран при на Унгария анализирахме данните, събрани през последните три надпревари. Заключението бе, че наскоро въведените новости носят очакваните подобрения, но и водят до странични ефекти, които влошават комфорта при управление на Шарл и Карлос“, заяви шефът на Ферари Фредерик Васьор.

„Трудихме се упорито и в Будапеща ще имаме обновена версия на пода.“

„Надяваме се това да направи колата такава, че пилотите ни да имат възможност да изявят себе си възможно най-добре. Този сезон се борим за стотни от секундата. Затова е толкова важно Шарл и Карлос да имат пълна увереност в автомобила – само така ще постигат по-добри резултати и в състезанията, но преди всичко в квалификациите, когато се натиска до лимита. Убеден съм, че новостите, които ще имаме в Унгария, ще ни върнат в битката“, допълни шефът на Ферари в F1.

Васьор ръководи Ферари вече година и половина – от началото на 2023 г. Той сподели, че да не си италианец и да си начело на Скудерията има и положителни, и отрицателни страни

„Още се боря с италианския и това не помага за създаването на връзки вътре в отбора. Но пък е добре за овладяване на емоциите“, сподели французинът. „Позволява ми да съм малко по-дистанциран. Моментът, когато трябва да си преведа какво искам да кажа, ми позволява допълнителни минути за обмисляне. Това според мен е положителен ефект“, допълни шефът на Ферари в Гран при.

Васьор е едва третият ръководител на легендарния тим от Маранело, който не е италианец. Другите двама са Питър Шети (оглавявал тима пред 1971 и 1972 г.) и сънародникът на Васьор Жан Тод (1993-2007 г.), с когото Ферари спечели най-големите си успехи.