Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари вече гледат само към 2010 г.

Ферари вече гледат само към 2010 г.

42
0

С една-единствена точка Ферари отстъпи третото място в класирането при конструкторите във Формула 1 за 2009 г. (при това на Макларън) и вече гледа единствено към сезон 2010 г. след ужасните месеци, през които автомобилът на тима въобще не се развиваше.

Налага ни се да приемем присъдата от пистата. Въпреки всичко искам да поздравя целия отбор, който независимо от трудната ситуация продължи концентрирано да работи. Това бе последното състезание на Кими [Райконен] с нас и той отново даде всичко от себе си. Не му дадохме добър автомобил тази година, затова съм му благодарен, че не се предаде, а се бори още по-упорито в трудните ни дни. Същото важи и за останалите ни пилоти – за Фелипе [Маса], преживял такъв драматичен момент в Будапеща; за Лука [Бадоер], след като предизвикателството; за Джанкарло [Фисикела], напуснал екипа си в най-добрата му форма, за да изпълни мечтата си да кара за Ферари – каза след финала шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Кими съжаляваше, че не успя да допринесе повече за тима преди да си тръгне от него, но и бе категоричен, че при това положение не може да се иска кой знае колко.

– Никой от нас не бива да се укорява за положението. Направихме всичко възможно с наличното оборудване – допълни финландецът.

Шефът операции на пистата Крис Дайър също съжаляваше, че отборът се сбогува с Кими по такъв начин:

– Щеше да е хубаво да му дадем възможност за добър резултат като благодарност за всичко, което направихме заедно през изминалите три години. Най-добри пожелания за бъдещето, каквото и да реши да прави. Той е необикновен пилот и ние винаги ще го помним с обич.

За Фисикела състезанието бе още по-трудно, след като получи наказание преминаване през бокса за превишена скорост в питлейна.