Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари няма да използва новия си под до края на уикенда

Ферари няма да използва новия си под до края на уикенда

68
0
Себастиан Фетел,Ферари

Екипът на Ферари няма да използва новия си под до края на уикенда за Гран при на Мексико. Той беше изпробван за първи път в петъчните тренировки в Остин преди седмица, като по него имаше допълнителни елементи в задната част пред задните гуми.

Тогава в тима се отказаха да го ползват в квалификацията и състезанието, като сега ще се случи същото. Вчера той бе внедрен в болида на Райконен, а Фетел караше с по-старата версия, за да бъде направено директно сравнение между двата.

Самият Фетел имаше сериозни проблеми с износването на гумите в тренировките, като освен това обясни, че във втората сесия не е успял да направи чиста бърза обиколка и затова пред него, освен пилотите на Ред Бул, се е класирал и Карлос Сайнц с Рено.

„Всеки пилот беше на лимита по отношение на гумите, опитвайки се да ги накара да работят и да се пързалят по-малко, каза Себастиан. – Изключение бяха може би състезателите на Ред Бул.

Проблемът беше, че нямахме никакъв грип и притискане заради изтънения въздух. Затова се пързаляхме много и не можехме да накараме гумите да работят. Да успеем да направим последното ще бъде от ключово значение.“