Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спадът на скоростта при Ферари няма нищо общо със сензорите ни, обявиха...

Спадът на скоростта при Ферари няма нищо общо със сензорите ни, обявиха от ФИА

123
0
двигател,мотор,Ферари

Спадът във формата на Ферари в последните седмици няма нищо общо със следенето на работата на задвижващата система на тима и поставянето на допълнителен сензор от страна на ФИА. Това обяви състезателният директор на федерацията Чарли Уайтинг.

По време на уикенда за Гран при на Япония бе разкрито, че от ФИА са сложили втори сензор, който да следи подаването на енергия от батерията към двигателя и дали то не е по-голямо от позволеното.

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене потвърди информацията за втори сензор, но отрече това да е довело до спад в мощността на агрегата, каквито предположения се появиха.

„Не съм сигурен какво се случи, за да се стигне до този спад на Ферари, каза Уайтинг. – Има някои спекулации, че той се дължи на магически сензор, който ние сме поставили.

Не мога да навлизам в детайли, но ще кажа само, че от гледна точка на двигателя, не сме съгласни с предположенията за спад в тази област при Ферари. По-слабото им представяне в последно време няма връзка с двигателя.“