Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Ред Бул официално почетени като световни шампиони

Фетел и Ред Бул официално почетени като световни шампиони

37
0
шампионска купа

Себастиян Фетел получи в днешната вечер купата за спечелването на световната титла от президента на ФИА, Жан Тод. В Кралството на мечтите в Делхи, своята награда за шампион при конструкторите получи и шефът на екипа на Ред Бул, Кристиян Хорнер. Раздаването на наградите бе в рамките на гала вечерта на международната автомобилна федерация, която официално закрива изминалия сезон. През тази година това събитие за първи път не се провежда в Монте Карло.

„Чудесно е да получа втората си световна купа именно тук в Индия“, радваше се Фетел след връчването. „Трудно ми е да опиша чувствата си с думи, какво означава да спечеля тази купа за втори път.

Екипът ни остана концентриран по време на цялата година и почти не допуснахме грешки. Искам да благодаря на абсолютно всички. Включително и на Рено, които работиха упорито през цялата година. Историята на Формула 1 означава много за мен. Така че е нещо особено приятно, че някъде в нея ще има и част за мен.“

Шефът на отбора на Ред Бул, Кристиян Хорнер, получи купата за шампион при конструкторите от Бърни Екълстоун.

„Това, което направи нашият отбор през тази година, бе феноменално“, радваше се и Хорнер. „Да защитим титлата си с 12 победи, 18 пола и 27 качвания на подиума, това наистина ме прави изключително горд. Искам да благодаря на целия екип, включително Себастиян и Марк, за прекрасно свършената работа.

Тази купа е един чудесен завършек на една невероятна година. Постижението на Себ, като най-млад двукратен шампион е уникално. Това подчертава неговите качества и неговия талант.“