Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с глоба от €5,000 за каране на скутер по пистата в...

Фетел с глоба от €5,000 за каране на скутер по пистата в Мелбърн

1441
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка Астън Мартин

Германецът приключи участието си в FP1 около 15 минути преди края на сесията след повреда в двигателя на колата му. Той изчака приключването на тренировката, след което се върна до бокса със скутера на един от маршалите, карайки по пистата.

Според стюардите по този начин той е нарушил член 26.7 от спортните регулации, който забранява излизането на пистата в минутите след края на всяка сесия, освен ако това не бъде позволено от маршал с одобрението на рейс контрола. В официалното съобщение от стюардите се казва:

„В края на сесията Фетел потърси начин да се върне до пита. На мястото е имало маршал със скутер. Фетел е попитал дали би могъл да кара този скутер, за да се върне. Маршалът се е съгласил. Фетел се е качил, очаквайки и маршалът да направи същото. След като не го направил, Фетел продължил сам към питлейна, без одобрение да го направи. В същото време маршалът се опитвай да се свърже с рейс контрола за инструкции.“

„Карайки обратно към питлейна по пистата, вместо по предвидения за това път, Фетел е нарушил член 26.7 от спортните регулации на Формула 1, които забраняват на когото и да било да излиза на пистата в период от 5 минути след края на дадена сесия, с изключение на специфично посочени служители.“

Себастиан Фетел се класира 13-ти в първата тренировка. Германецът не взе участие във втората сесия, тъй като от отбора не бяха приключили по работата на колата му след като двигателят му трябваше да бъде сменен. Той сподели, че бързо се е почувствал комфортно в колата, след като пропусна последните две състезания. Въпреки това съжалява, че не имал възможност да направи повече обиколки и по този начин да научи повече за новата конфигурация на трасето.