Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА започва разследване на инцидентите в бокса

ФИА започва разследване на инцидентите в бокса

69
0

ФИА ще започне разследване защо се стигна до няколко опасни освобождавания на пилоти от бокса в последно време, които доведоха до няколко опасни моменти в рамките само на първите 2 кръга от новия сезон във Формула 1. Това обяви състезателният директор на федерацията Чарли Уайтинг.

В Австралия Кевин Магнусен и Ромен Грожан от екипа на Хаас бяха пуснати с недобре завити гайки на колелата, а в Гран при на Бахрейн Кими Райконен от Ферари получи зелена светлина при втория си питстоп още преди задната му лява гума да бъде сменена.

„Изглежда все по-малко вероятно случаите в последно време да са просто съвпадение, каза Уайтинг. – Двата инцидента в Австралия бяха заради грешка на механика, който борави с пистолета. И в двата случая те завиха гайките и смятаха, че са затегнати правилно.

Но след това твърде късно разбраха, че всъщност не са. В Бахрейн обаче механикът на Ферари дори не беше извадил гумата, а Райконен беше пуснат, което е малко смущаващо. На тестовете в Барселона пък гумата на Алонсо се откъсна. Там пък гайката не беше закрепена достатъчно здраво.”