Начало Автомобилни новини Fiat 500 – автомобилът с най-добър дизайн в света за 2009 г.

Fiat 500 – автомобилът с най-добър дизайн в света за 2009 г.

103
0

Fiat 500 беше провъзгласен за победител в категория Дизайн на официалната церемония на наградите „Световен автомобил на годината 2009”, която се проведе на 9-ти април, в Ню Йорк. От общо 51 кандидати за приза международното жури от 59 журналиста от общо 25 страни от цял свят, избра трите финалиста: Fiat 500, Citroen C5 Sedan/ C5 Tourer и Jaguar XF.

Четирима от най-известните международни експерти в областта на дизайна: Силвия Баруфали, главен редактор на списание Auto & Design, Робърт Къмберфорт, критик в областта на дизайна и журналист в списанията Automobile и Auto & Design, Акира Фуджимото, главен редактор на списание Car Styling и Том Матано, Директор на Училището по Индрустриален дизайн към Академията за изкуства в Сан Франциско, провъзгласиха Fiat 500 за абсолютния победител на тазгодишното издание на наградите.

“За нас е огромна чест да получим това престижно международно признание, като потвърждение за стремежа на Fiat да създава иновативни и красиви автомобили, които изразяват най-доброто от италианската индустрия”, коментира Роберто Джолито, оглавяващ направленето Дизайн на марката Fiat. „Италианският дизайн често направлява бъдещите световни тенденции в автомобилната индустрия и нашите последни модели, начело с Fiat 500 на уникален стил, който целият свят очаква от един италиански автомобил. Ще продължаваме да работим усърдно в областта на иновативния дизайн, като пренасяме в бъдещето най-доброто от историческата, културната и индустриална идентичност на марката Fiat.”