Начало Лайфстайл Флавио продава апартамент за $25 млн. и чадъри за по $50 000

Флавио продава апартамент за $25 млн. и чадъри за по $50 000

32
0

Флавио Бриаторе бе изхвърлен доживот от автомобилния спорт под юрисдикцията на ФИА и в частност от Формула 1 заради уреждане на катастрофа по време на Гран при на Сингапур от световния шампионат през 2008 г., поради което заведе дело срещу федерацията. То ще се гледа на 24 ноември, но италианският бизнесмен не стои със скръстени ръце, докато дойде време за процеса. Бившият шеф на Рено в Гран при губи сериозни пари от забраната да се занимава с моторспорт – според някои изчисления приблизително 10 млн. долара на година, от които 1,5 млн. е била заплатата му в Рено, а останалото – от консултантски сметки и мениджърски договори.

Личното състояние на 59-годишния Флавио възлиза на над 150 млн. евро, поради което той и 30 години по-младата му съпруга Елизабета нямат повод за притеснение как точно ще отглеждат очакваното си първо дете. В същото време обаче Бриаторе изповядва принципа, че колкото повече пари има човек, толкова по-добре. Затова и напоследък (а и може би все пак притеснен от отрязването на някои от приходите му или от ширещата се финансова криза) той опитва да продаде някои недвижими имоти, които… дори не е виждал! Италианецът, съобщават различни източници, е обявил за продажба жилище в Ню Йорк в небостъргача Уан Бийкън Корт, известен още като Блумбърг Тауър. За нелошите 25 млн. долара. И това при положение, че вече е успял да даде под наем апартамента си в Плаза за умопомрачителните приблизително $65 000 на месец!

Според сведенията Бриаторе реално не е и съзирал собствеността си, но пък не е и необходимо, когато разполага с добри брокери. Освен това той продължава да развива модната си марка, наречена Billionaire Couture (от англ. – висша мода милиардер). Един от артикулите е чадър на стойност… $50 000! Мотото на марката е, че Флавио създава стил на живот – чувстване и усещане, които не могат да се сбъркат. Твърдейки, че знае какво да предложи на богатите, защото той самият е такъв, би трябвало заедно с това да обясни нагласата му и относно ценообразуването на марката.

Интересно е, че според официалния уебсайт на Billionaire Couture компанията разполага с 11 магазина – 2 в Лондон, 1 в Порто Черво (Италия) и 1 в Лас Вегас, 5 в Русия и 2 в Украйна! Остава въпросът къде точно са богатите хора…

Ултралуксозният чадър е изработен изцяло от крокодилска кожа. Не е ясно дали и кой точно е похарчил подобно количество пари за такъв аксесоар, но в представянето на марката се твърди, че с нейни продукти се обличат (разхождат) Пол Маккартни, Дейвид Бекам и куп други знаменитости.