Начало Рали Фолксваген дава шанс на млади пилоти в джуниър програмата си

Фолксваген дава шанс на млади пилоти в джуниър програмата си

22
0
Кевин Абринг

Фолксваген ще даде шанс на младите пилоти Кевин Абринг и Андреас Микелсен в джуниър програмата си за 2012 г. Компанията провежда подготовка за участие в световния рали шампионат през 2013 г. с Поло R WRC, начело на която е Себастиен Ожие, редом с когото ще са Абринг и Микелсен.

Абринг ще е на трасето още в Монте Карло. 22-годишният холандец (с навигатор Лара Ванесте) вече участва във Великобритания през 2011 г. в края на сезон 2011 г., като спечели в клас SWRC.

Ожие и Жулиен Инграсиа са фантастични колеги. Себастиен вече сред тримата най-добри пилоти в световен мащаб. За мен е чест да съм в един отбор с тях и да се състезавам със същия автомобил – заяви Кевин.

Микелсен ще е на старт за рали Швеция (9-12 февруари). Той е шампион в IRC за миналата година и има опит с Шкода (каквито коли ще използва отборът този сезон).

Междувременно норвежецът стартира годината подобаващо – с победа в родината си в снежното Планинско рали. В началото той позволи на Мадс Остберг да поведе, но се стегна и въпреки завъртане, финишира с аванс от 7,2 сек пред съперника си. Микелсен използва надпреварата като предсезонен тест и бе наистина доволен от резултата.

От дълго време не бях карал на сняг и лед, но бе страхотно да се надбягвам отново в Норвегия след две години отсъствие. Нещата се развиха прекрасно за нас, защото срещу пилот като Мадс трябваше да сме напълно съсредоточени – коментира той.