Начало Автомобилни новини Фолксваген представи и GTD версия на Голф 6

Фолксваген представи и GTD версия на Голф 6

919
0

Новият Фолксваген Голф GTD със сигурност ще донесе широка усмивка на всеки един фанатик на тема дизел. За разлика от много други дизелови автомобили, Голф GTD не изглежда като изгнаника от фамилията. Предницата е почти точно копие на тази при GTI версията, с изключение на червения контур на решетката, който при GTD е хромиран. Друга разлика може да се забележи в задната част, където ауспуховите тръби са една до друга, както при Голф V GTI, а не по една от всяка страна. Колата също така разполага с дифузьор и 17-цолови алуминиеви джанти.

Под капака има двулитров турбо-дизелов мотор, който произвежда 170 к.с. мощност и 350 Нм въртящ момент, постигащ се между 1750 и 2500 об/м. С него GTD спринтира от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и достига максимална скорост от 222 км/ч. Средната консумация на гориво е 5.3 литра на сто километра, а изхвърлените в атмосферата СО2 емисии са 139г/км.

Интериорът на GTD е издържан в същия спортен стил, в който е решен и този на GTI. Относно трансмисията, клиентите ще могат да избират между шест-степенна механична и шест-степенна DSG скоростна кутия.

Фолксваген Голф GTD направи световната си премиера в световното изложение в Лайпциг днес. Продажбите на модела в Германия ще започнат в началото на май.